Contact
Onze aanpak

Onze aanpak

Zo gaan wij voor u te werk

De juiste kandidaat inzetten voor elk project heeft onze prioriteit. Daarom hebben we veel aandacht voor ‘de mens achter de consultant’. Dat klinkt misschien een tikje hoogdravend, maar wij beschouwen het als een essentieel onderdeel van onze aanpak.

Een goede selectie begint bij goede intake. Daarom vragen wij om een goede functieomschrijving. Wat zijn de verantwoordelijkheden van de persoon die u zoekt en aan welke criteria moet de persoon voldoen. Beperkte informatie leidt tot een te groot aantal kandidaten die aan de criteria voldoen. Op basis van een goede omschrijving selecteren wij de kandidaten. Dat gebeurt altijd op basis van persoonlijke gesprekken, referentiechecks en eventueel technische screenings waarbij we uiterst selectief te werk gaan.

Met Anankei kiest u dus niet voor een ‘doorschuiver van cv’s’ maar voor een flexibele en efficiënte dienstverlener, die consultants voorstelt die het project technisch aankunnen en die – minstens zo belangrijk – passen bij uw bedrijfscultuur.

Voorafgaand aan elk project maken we een verslag waarin wij u precies omschrijven waarom een bepaalde kandidaat het meest geschikt is. Ook na de start van het project blijven we contact houden, zowel met de consultant als met de opdrachtgever.

content crackers

Officenter, Grauwmeer 1, bus 44
3001 Heverlee

tel016/38.10.10

fax016/38.10.19

mail info@anankei.com